Lapacho az egészségért!

A lapacho egy Dél-Amerikából származó örökzöld fa, amely pau d'arco néven is ismert. A fa belső kérgének főzetét évezredek óta gyógynövényként használják, manapság pedig kiszárítva gyógynövényként világszerte forgalmazzák.

Lapacho Teával az egészségért

A lapacho két alapvető hatóanyaga a lapachol és a beta-lapachon, valamint ezek különböző származékai. Ezek a hatóanyagok képesek csökkenteni a lázat és a maláriát, valamint immun-moduláló hatást fejtenek ki. A Maryland Egyetem Egészségügyi Központjának kutatásai szerint széleskörű antimikrobális hatásuk van, így hatékonyan küzdenek meg a különböző gombákkal, vírusokkal és parazitákkal. A lapacho tea erős antioxidáns hatással bír, és megelőzi a szabadgyökök kialakulását a szervezet sejtjeiben és a DNS-ben.

A lapacho teát általánosságban egészségmegőrző és a vérképzést segítő szerként használják az alternatív medicinában. Sokan használják rák, cukorbetegség, allergia, gyomorbántalmak, májbetegségek, asztma, bronchitis, ciszták, sérvek, vashiány, láz, szemölcsök és krónikus köhögés kezelésére is. Egyes kutatások koleszterinszintet csökkentő hatásáról is beszámolnak. A lapachot alkalmazzák láz- és fájdalomcsillapításra, bélfertőzés, köszvény, prosztatabántalmak és reumák kezelésére is. A lapacho főzete sokak szerint gyorsítja az égési sérülések, fekélyek és más sebek gyógyulását.

A lapachot antimikrobális hatása miatt számos fertőző betegség alternatív terápiájaként alkalmazzák: gyógyítják vele a kandidát, fertőző hasmenést, húgyhólyag fertőzéseket, herpeszt, parazitózisokat, mint a bilharziózis, és az ótvart, kankót, szifilizt és brucellózist is. Továbbá sokan vírusos légzőszervi megbetegedések, így influenza, megfázás és sertésinfluenza kezelésére fogyasztják a lapacho teát. Bár tudományosan nem bizonyított mindezen betegségek elleni hatása, az alternatív medicina évszázadok óta kezeli ezen tünetegyütteseket lapachoval.

Ha az előírt mennyiségben fogyasztjuk, a lapachonak semmilyen mellékhatására nem kell számítani. Jelentősen túllépett dózis (napi 1,5 gramm) esetén hányás, hasmenés, szédülés és vérzést léphet fel, ezért kerülni kell a nagy mennyiségek fogyasztását. Ha Ön véralvadásgátlókat szed, a lapacho tea fogyasztása előtt kérje ki orvos és természetgyógyász véleményét! Ha Ön műtétre készül, a beavatkozás előtt két héttel már ne fogyassza a lapachot!

Lapacho tea vásárlás

Ukko tea Női teakeverék80g

-8% Ukko tea Női teakeverék 80g

Az UKKO Női Tea hat féle gyógynövény különleges keveréke, természetes megoldást nyújt a menstruációs panaszok és a menstruációs zavarok ellen. 

Ár: 3490 Ft
3790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!